Teleurstellende resultaten voor containerrederij Hapag-Lloyd

556

Hapag-Lloyd heeft vorig jaar 97,4 miljoen euro verlies gemaakt. In 2012 maakte het bedrijf nog een verlies van ruim 128 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Michael Behrendt spreekt van teleurstellende cijfers.

hapagDe containerrederij vervoerde in 2013 met 5,5 miljoen teu 4,6 procent meer dan het jaar ervoor. De omzet daalde van 6,84 naar 6,57 miljard euro. Dat kwam volgens Behrendt vooral door de lage vrachtprijs per teu. Deze daalde met 99 dollar per teu naar gemiddeld 1.482 dollar per teu.

‘We hadden betere resultaten verwacht. Maar we zijn maar een van de spelers in de markt. Zo hebben we bijvoorbeeld niets kunnen doen aan de dalende vrachtprijzen.’

Toekomst
Behrendt ziet de nabije toekomst voor de containervaart positief in. ‘Het toevoegen van nieuwe tonnage neemt af en steeds meer oudere schepen worden uit de markt genomen. Zelf hebben we nog twee containerschepen met een capaciteit van 13.200 teu in bestelling. Deze komen in april in de vaart en gaan voor de G6-Alliantie varen op het Verre Oosten. Deze moderne en efficiënte schepen zijn belangrijk voor onze concurrentiepositie.’ (Bron: Hapag-Lloyd)

Volg TotaalTrans op Twitter