Teleurgestelde verstekeling wil snel terug naar ‘die Heimat’

689

KIEL – De Duitse politie heeft in de haven van Lübeck een verstekeling van een vrachtschip gehaald. De Ghanese man had na een zwerftocht langs diverse Europese havens inmiddels zo genoeg van Europa dat hij terug wilde naar huis.

Ghanese verstekeling wil na zwerftocht langs havens terug naar huisDe 22-jarige man wist midden maart in een Franse haven aan boord van het vrachtschip te komen. Een bemanningslid ontdekte de Ghanees echter op volle zee. De kapitein van het vrachtschip probeerde in meerdere Europese havens zich te ontdoen van de passagier, maar de lokale autoriteiten weigerden de man de toegang. Uiteindelijk ging de Duitse politie aan boord om hem te verhoren. Hij bleek geen papieren te hebben en gevlucht te zijn uit Ghana.

Lekker naar huis

De lange reis langs de Europese havens had de man inmiddels zo gefrustreerd dat hij niet meer in Europa wilde blijven. Via de ambassade van Ghana in Berlijn werden papieren en een vliegticket voor de man geregeld. Voor de duur van de tijd dat het schip in haven van Lübeck lag, kreeg de man een verbod om aan de wal te gaan. De politie zette de man uiteindelijke woensdagochtend op het vliegtuig naar Ghana.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief