TCT Venlo vernieuwt railterminal

654

De railterminal van TCT Venlo aan de Nederlandse – Duitse grens in Zuid-Nederland is geheel vernieuwd. In goed vier maanden tijd is de terminal voorzien van twee nieuwe, 620 meter lange sporen. Het omliggende opslagterrein (stack) is deels opnieuw bestraat.

TCT vernieuwt railterminalAl deze werkzaamheden zijn gedaan zonder hinder voor de dagelijkse operatie. Met eerder dit jaar al de opening van een nieuw kantoor is de trimodale inlandterminal nu geheel gereed voor de toekomst.

TCT Venlo is een prominente extended gate binnen het netwerk van European Gateway Services. Vier maal per dag verbindt een trein TCT Venlo met de containerterminals op de Maasvlakte in Rotterdam. Via de binnenvaartterminal van TCT Venlo is er bovendien een dagelijkse binnenvaartverbinding.

Wit-groene treinen
De treinen van European Gateway Services die tussen de Rotterdamse Maasvlakte en TCT Venlo rijden zijn nu ook helemaal in huisstijl. Spooronderneming Rurtalbahn heeft zijn elektrische locomotieven over de volle breedte voorzien van het wit-groene beeldmerk. In beide richtingen rijden de treinen vier maal per dag.

Rurtalbahn is sinds het voorjaar van 2013 de partner van European Gateway Services voor het spoorvervoer tussen Rotterdam en Venlo. De spooronderneming zet hiervoor BR189 e-locs van Siemens in die het gehele traject van circa 200 kilometer elektrisch afleggen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter