Tarieven containervervoer niet omhoog voor einde van 2014

762

De tarieven voor het containervervoer gaan niet voor het einde van dit jaar omhoog.  Rickmers Maritime (RTM) verwacht dat nieuwe containerschepen die dit jaar in de vaart komen, de prijzen onder druk blijven zetten.

Tarieven containervervoer niet omhoog voor einde van 2014Rickmers Maritime beheert zestien containerschepen. Alle schepen zijn verhuurd aan rederijen als CMA CGM, MSC en Mitsui OSK Lines (MOL). CEO Thomas Preben Hansen van RTM meldde bij de presentatie van de jaarcijfers van zijn bedrijf dat RTM de afgelopen maanden al maatregelen nam om de slechte markt te doorstaan. RTM maakte in 2013 desondanks een winst van 23,5 miljoen euro. Dat is zo’n vijftien procent minder dan een jaar eerder.

Aanzienlijk aantal
RTM denkt in 2014 nog niet te kunnen profiteren van de groei van de wereldhandel met zo’n zes procent. ‘Dit jaar komt een aanzienlijk aantal nieuwe containerschepen rond de 10.000 teu in de vaart’, vertelt Hansen. ‘En de rederijen hebben wel bestaande schepen uit de vaart gehaald en gaan door met slow steaming, maar desondanks blijft de overcapaciteit bestaan. Daarom verwachten we dat de tarieven niet voor het eind van dit jaar herstellen.’ (Bron: RTM)

Volg TotaalTrans op Twitter