Tankerschipper overlijdt na inademen giftige dampen

697

WORRINGEN – De 54-jarige schipper van een binnenvaarttanker is maandagmorgen overleden nadat hij in een lege, maar nog niet ontgaste, tank giftige dampen had ingeademd. De tanker vaart onder Duitse vlag.

Tankerschipper overlijdt na inademen giftige dampenEen van de bemanningsleden belde maandagmorgen rond elf uur de hulpdiensten dat de schipper bewusteloos in een van de tanks van het schip lag. De tank was leeg, maar de schipper had net een reis gemaakt met als lading benzeen. Omdat de tank nog niet was ontgast, bevond zich in de tank nog een hoge concentratie van het giftige benzeen.

Te laat

De brandweerboot was als eerste ter plekke bij de tanker, die toen ter hoogte van de haven van Worringen voer. Brandweerlieden gingen voorzien van ademhalingsbescherming in de tank en haalden de schipper uit de tank. Een boot van de Wasserschutzpolizei zette in die tijd meer brandweerlieden en hulpdiensten aan bood. De hulp voor de schipper kwam echter te laat. Een arts kon alleen nog maar vaststellen dat de schipper was overleden.

De twee andere bemanningsleden op de tanker, de 29-jarige zoon van de schipper en een 23-jarige matroos, werden uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. (Bron: Brandweer Keulen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief