Twee doden na aanvaring tanker LRG Gas 86 met motorjacht

736

Op het Kanaal door Zuid-Beveland ter hoogte van Wemeldinge is maandag rond half twaalf een motorjacht overvaren door de gastanker LRG Gas 86. Daarbij vielen twee doden, een man (61) en een vrouw (63) uit Hulst.

Tanker overvaart zeilbootje, nog drie vermistenDe Duitse tanker voer in de richting van Antwerpen. De man en de vrouw lagen met hun jacht voor de Postbrug te wachten totdat deze open zou gaan, toen de tanker op het jacht voer. Het motorjacht zonk na de aanvaring met de lege tanker snel naar de bodem van het kanaal. Een bemanningslid van de tanker sprong direct in het water om de opvarenden van het bootje te zoeken. Het scheepvaartverkeer op het kanaal werd stilgelegd.

Aan het begin van de middag vonden reddingswerkers de vrouw. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Goes waar ze later in de middag overleed. Drie duikteams zochten in eerste instantie nog in en om het bootje, dat onder de tanker lag, naar personen die mogelijk nog in het bootje zouden kunnen zitten. Een vierde duikteam was onderweg. Even voor twee uur werd de reddingsactie gestaakt. De politie sprak sindsdien van een bergingsactie. Er was weinig hoop dat er nog overlevenden worden gevonden.

Bergers van bergingsbedrijf Polderman wisten het jachtjee rond 14 uur onder de tanker vandaan te krijgen. Het bootje werd aan de wal getrokken. Daarna werd gekeken of er nog mogelijke slachtoffers in het bootje zaten. Rond half vier werd het mannelijke slachtoffer levenloos uit het water gehaald. Rond half vijf werd duidelijk dat het om het echtpaar uit Hulst ging en dat er geen andere opvarenden meer werden vermist. De boot werd weggesleept voor nader onderzoek.

De stremming van het kanaal duurde bijna de hele maandagmiddag. Rond kwart voor zes werd het scheepvaartverkeer op het kanaal weer vrijgegeven. (Foto: Rijkswaterstaat/Joop van Houdt)

De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint een onderzoek.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter