Tank Services Pernis koopt Hyster vorkheftrucks

647

Barloworld Intern transport leverde onlangs twee gloednieuwe Hyster H18XM-12 vorkheftrucks aan Tank Services Pernis (TSP). Met de overstap naar Hyster en de ingebruikname van de nieuwe krachtpatsers zette het bedrijf een nieuwe stap richting een betrouwbare, flexibele en veilige handling van de tankcontainers, die bij TSP worden gereinigd en/of gerepareerd.

‘Het leasecontract van onze vorige vorkheftrucks liep af’, zegt Olivier Willekens, Business Development Manager bij Tank Services Pernis (TSP). ‘De betrouwbaarheid van beide machines liet, na zes dienstjaren, te wensen over. Te vaak stonden deze heftrucks stil.’
Tank Services Pernis koopt Hyster vorkheftrucks Het bedrijf ging dan ook op zoek naar meer betrouwbare vervangers. Die vond het bij Barloworld Intern transport, dat twee Hyster vorkheftrucks, type H18XM-12, leverde. ‘Onze kernwaarden zijn kwaliteit, expertise, flexibiliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid. Datzelfde verwachten we ook van onze toeleveranciers’, vervolgt de manager. Hyster en Barloworld passen volgens hem perfect in dat plaatje. ‘We hebben diverse leveranciers benaderd en trucks vergeleken op prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Daarnaast speelde ook service en expertise een belangrijke rol. Vanaf het eerste contact was er een klik met Barloworld. Ze gaven duidelijke antwoorden op onze operationele en technische vragen, dachten met ons mee en kwamen uiteindelijk ook met de beste oplossing.’

Veilig en flexibel
Voor een maximale flexibiliteit en een veilige inzet zijn de heftrucks uitgerust met onder andere de Powered Pile Slope (PPS) optie, een 10 meter hoge hefmast en een zeer moderne ELME schuifspreader, inclusief het zogeheten double lock systeem.
Dankzij de spreader kunnen probleemloos zowel 20-, 30-, als 40-voets containers worden gehandled. Het double lock systeem minimaliseert hierbij de kans dat een container uit de spreader valt. ‘Iets wat in het verleden wel eens voorkwam en leidde tot hoge kosten’, aldus Willekens.
Snelheidsbegrenzers, achteruitrijcamera’s en een door Barloworld verzorgde 2-daagse training voor alle zes de heftruckchauffeurs, inclusief BMWT-certificaat, dragen bij aan een verdere verhoging van de veiligheid.

Tank Services Pernis
Tank Services Pernis is een onafhankelijke dienstverlener voor de industrie en logistieke sector, met meer dan 35 jaar ervaring en expertise in tankcleaning en –repair, en een uitgebreid netwerk in Nederland en België, met vestigingen in Rotterdam, Groningen, Gent, Lokeren en Meer. Op alle locaties wordt een uitgebreid dienstenpakket aangeboden, van tankcleaning en het opwarmen van tanks tot repair service centers en handling & depot volgens het ‘drop dirty, pick-up cleaned’ principe.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter