Tachograafkaarten worden in 2015 één euro goedkoper

649

ZOETERMEER – De tarieven voor tachograafkaarten (bestuurderskaarten, bedrijfskaarten en werkplaatskaarten) die worden uitgegeven door Kiwa Register gaan vanaf 1 januari met één euro omlaag. Ze kosten dan 99 euro exclusief btw. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft dit onlangs bekend gemaakt. Het is een eerste stap, vindt verladersorganisatie EVO, maar er is nog een lange weg te gaan voordat de prijs kostendekkend is.

Boetes tachograaffraude fors omhoogEVO en TLN hebben eerder dit jaar het ministerie van Infrastructuur en Milieu verzocht niet in te stemmen met een tariefsverhoging naar 102 euro. De staatssecretaris heeft het tarief naar aanleiding van dit verzoek voor 2015 vastgesteld op 99 euro per kaart.

EVO en TLN blijven zich in 2015 onverminderd inzetten voor een kostendekkend tarief voor tachograafkaarten. Eerder dit jaar bleek nogmaals uit onderzoek dat de tarieven 125 procent bedragen van de kosten die worden gemaakt. EVO en TLN blijven bij het ministerie aandringen op langetermijnoplossing van dit probleem.

Exclusief btw
Het tarief van 99 euro is exclusief btw. Door in de aanvraagmodule bij KIWA Register te kiezen voor een verzamelaanvraag – dit kan ook bij de aanvraag van één kaart – kan het bedrijf de btw verrekenen. Tachograafkaarten zijn vijf jaar geldig en kunnen worden aangeschaft vanaf drie maanden voor de verloopdatum. De houder van de tachograafkaart krijgt geen herinnering als zijn kaart verloopt. Werkgevers en werknemers moeten hier zelf op letten. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief