Taakstraf voor vrachtwagenchauffeur voor veroorzaken dodelijk ongeluk

667

’S-HERTOGENBOSCH – De rechtbank in ‘s-Hertogenbosch heeft een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Horst veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval waardoor een man om het leven kwam. Hij krijgt een taakstraf van 180 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

OM eist werkstraf, geldboete en rijontzegging voor dronken rijderDe verdachte parkeerde in november 2013 een trekker met oplegger op een 80 km-weg in Someren. De trekker stond deels in de berm en deels op de rijbaan. Nadat de duisternis was ingevallen, was de oplegger van achteren nauwelijks zichtbaar. De oprijklep van de oplegger was namelijk neergeklapt waardoor onder meer de achterlichten en reflectoren niet zichtbaar waren, terwijl de straatverlichting geen effect had op de zichtbaarheid. Een automobilist botste achterop en kwam daarbij om het leven.

Zeer onvoorzichtig

De rechtbank legt dezelfde straf op als de officier van justitie eiste. Volgens de rechtbank was het zeer onvoorzichtig en onoplettend van de verdachte om zijn trekker met oplegger op deze wijze te parkeren. Hij heeft door zijn handelen de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed aangedaan. De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf in het voordeel van de verdachte mee dat hij de ernst van het aangedane leed inziet en oprecht berouw heeft getoond. (Bron: Rechtspraak)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief