System Alliance Europe lid EcoTransitIT World Initiative

395

System Alliance Europe lid wordt lid van het EcoTransitIT World Initiative (EWI). Door de samenwerking kan System Alliance niet alleen haar wegtransportpartners een individuele CO2-berekening middels parameters aanbieden, maar ook haar partners met zendingen via spoor, of met lucht- en zeevracht. Ook zij kunnen een berekening ontvangen die op betrouwbare wijze wordt berekend.

Voor de specifieke wensen van elke partner van System Alliance Europe wordt een op maat gemaakte interface gerealiseerd. Op deze manier kan een bedrijfsdatabase efficiënt worden gevuld met alle relevante informatie voor de vaststelling van specifieke milieuverklaringen, regionale vervuiling en over emissieverslagen.

Gebrüder Weiss nieuwe partner van System AllianceDuurzaam

‘Met ons lidmaatschap binnen de EWI kunnen wij de berekeningsmethoden voor milieu-emissies optimaliseren’, zegt CEO Uwe Meyer van System Alliance Europe. ‘Met deze actieve medewerking benadrukken wij het belang van duurzaam vervoer.’

Ralph Anthes, projectmanager bij EWI: ‘Met deze samenwerking bieden wij de partners van System Alliance Europe een gelegenheid om het algemeen aanvaarde berekeningsmodel volgens DIN EN 16258 van EWI te gebruiken. Buiten dat verhogen wij hierdoor onze bekendheid en tevens de aanvaarding van onze resultaten.’

CO2 berekenen

Het initiatief EcoTransIT is een onafhankelijk platform gedreven door de industrie en voor logistieke dienstverleners, vervoerders en verladers. Het doel is het ontwikkelen en onderhouden van een Europese tool en methodologie voor het berekenen van CO2-uitstoot en de effecten op het milieu binnen de transport sector. EWI beoogt ook samen te werken met niet-gouvernementele organisaties, onderzoeksinstellingen en andere initiatieven binnen de logistieke sector. (Bron: System Alliance Europe)

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief