Synchromodale route planner van PTV Group en IXOLUTION

672

Softwareleveranciers PTV en IXOLUTION introduceren op de ICT & Logistiek beurs op 30 en 31 oktober de eerste automatische intermodale route planner in Nederland.

Synchromodaliteit betekent dat logistieke processen niet alleen over verschillende transportmodaliteiten of binnen een individuele supply chain worden geoptimaliseerd, maar over een heel transportnetwerk. In het geval van synchromodale route planning wordt de juiste modaliteit gekozen op het juiste moment, waardoor nieuwe besparingen mogelijk worden.

Synchromodale route planner van PTV Group en IXOLUTIONDe vraag naar oplossingen die helpen multi-modale vrachttransporten te plannen stijgt. Diverse onderzoeksprojecten, zoals iCargo of Modulushca, houden zich al jaren met dit onderwerp bezig. Softwareleverancier PTV uit Utrecht is daarbij al vanaf de start betrokken. Samen met TMS leverancier IXOLUTION uit Zwijndrecht presenteert zij nu voor het eerste een volledig geïntegreerde oplossing voor optimale routing en planning vanuit een synchromodaal perspectief.

De nieuwe software
IXSuite heet de TMS oplossing van IXOLUTION (voorheen Cat4Suite van GreenCat). Naast de reeds sinds jaar en dag geïntegreerde PTV xServer voor routeplanning en kaartgebruik is nu ook volledig geïntegreerde PTV technologie voor intermodale routeplanning als extra module in de standaardoplossing beschikbaar. Synchromodale routeplanning wordt daarmee realiteit. Dat begint in het proces bij de offerte en loopt via order management en planning mee naar de operationele uitvoering en opvolging. In het geval van noodzakelijke veranderingen kan er automatisch een nieuwe intermodale routeberekening plaatsvinden.

Basisdata
De nieuwe softwarecomponent, genaamd xIM (xInterModal) van PTV bevat direct al veel basisinformatie met betrekking tot intermodale transport, zoals terminal- en netwerkdata. Elke klant start uiteraard met zijn eigen netwerk aan dienstverleners voor achterlandtransport. Deze data, zoals sailing schedules, spoorboekjes, en kosten worden volledig geïntegreerd. Op die manier komt een uitgebreid informatieplatform beschikbaar voor intermodale transportoptimalisatie. Hoe internationaler en grensoverschrijdender de transportketen, hoe sneller de terugverdientijd van de software investering.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter