Swiss Xpress: nieuwe spoordienst tussen België en Zwitserland

665

BRUSSEL – NMBS Logistics lanceert de Swiss Xpress, een snelle en rechtstreekse spoorverbinding voor het verspreid vervoer tussen België en Zwitserland. Vanuit de haven van Antwerpen en Basel worden aansluitingen voorzien naar alle spoorbedieningen in België en Zwitserland.

Swiss Xpress: nieuwe spoorverbinding tussen België en ZwitserlandDoor het ontwikkelen van dergelijke internationale verbindingen, in combinatie met een geoptimaliseerd en betrouwbaar spooraanbod en een nauwere samenwerking met de klanten zet de onderneming sterk in op commerciële groei.

Snellere verbindingen

De Swiss Xpress verzekert drie round trips per week tussen Antwerpen (ma, woe, vrij) en Basel (di, do, zat). Dit gebeurt volgens vaste rijschema’s opdat de klant een beter zicht heeft op vertrek- en aankomsturen. De betrouwbaarheid van de dienstverlening verhoogt bovendien door het reduceren van het aantal stops en dus het aantal rangeeroperaties tijdens het traject. De transittijd ligt met 4.5 dagen gevoelig lager dan de meer dan 7 dagen in het huidige aanbod. Tot slot zal de klant kunnen rekenen op gedetailleerde en real time informatie over zijn goederen en wagons.
NMBS Logistics organiseert de Swiss Xpress in samenwerking met met Xrail lid SBB Cargo voor de feeder services in Zwitserland.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief