Automatisch suikermagazijn voor Zijderlaan in Puttershoek

1056

Egemin Automation gaat voor Zijderlaan een suikermagazijn voor automatische opslag bouwen op het terrein van Suiker Unie Puttershoek. Een conveyorinstallatie verbindt het magazijn verbinden met de fabriek van Suiker Unie.

Voor de uitwerking van het project werkte logistiek dienstverlener Zijderlaan samen met Egemin Automation. Egemin staat in voor het ontwerp van de installatie, Zijderlaan voor het beheer ervan. De implementatie neemt elf maanden in beslag.

Suikermagazijn voor automatische opslag voor Zijderlaan‘Samen met Zijderlaan en hun consultancybureau Dual Logistics hebben we een concept ontworpen voor automatische opslag’, zegt Marcel Spruijt, sales manager bij Egemin Automation. ‘Suiker Unie heeft op basis van het concept, de calculatie en het vertrouwen gekozen voor Zijderlaan. Vervolgens hebben Zijderlaan, Suiker Unie, Dual Logistics en Egemin dit concept verder tot in detail uitgewerkt.’

Multidiep opslag
Het automatisch magazijn met een lengte van 156 meter, 43 meter breed en een totale hoogte van twintig meter is uitgerust met drie palletkranen voorzien van een satelliet voor multidiep opslag. De capaciteit van het magazijn voor het pallettransport van de productie-afdeling naar het magazijn bedraagt 40 pallets per uur. Ook vindt er directe inslag plaats vanaf andere fabrieken en is er een uitslagcapaciteit van 125 pallets per uur. In totaal heeft het automatisch magazijn 17.500 palletlocaties.

Autonoom
De pallets uit de fabriek van Suiker Unie worden nu autonoom van de fabriek naar het nieuwe magazijn gebracht. Egemin Automation levert ook het conveyortraject en de transferwagens die de productieafdeling met het magazijn verbinden. Daarnaast zorgt Egemin ook voor de aansturing van de pickvloer en het WMS-systeem van het gehele magazijn.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter