Succesvolle evacuatie veerboot

513

De grootschalige evacuatietraining vanaf de Fast-Ferry Vlissingen-Breskens is zaterdag goed verlopen. Alle 92 opvarenden van het fietsvoetveer zijn veilig aan land gebracht in Vlissingen.

In de training werd gesimuleerd dat het fietsvoetveer Vlissingen – Breskens na een aanvaring dusdanig beschadigd raakt dat de boot niet veilig terug kan keren naar de haven. De Succesvolle evacuatie veerbootopvarenden van de veerboot moeten daarom worden geëvacueerd.

Samenwerkende partijen
Voor deze oefening was een nauwe samenwerking nodig tussen de Veiligheidsregio Zeeland, het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) van Rijkswaterstaat Zee & Delta en de Nederlandse Kustwacht. Veolia kon in deze oefening zowel de reddingsmiddelen testen als de bemanning van het fietsvoetveer trainen. Het inzetten van de reddingsvlotten aan de zijkant van de veerboot verliep uiterst snel.

De KNRM was verantwoordelijk voor het evacueren van de passagiers. Hiervoor werden  de reddingboten van de stations Breskens, Cadzand, Hansweert en Westkapelle gealarmeerd.

Nadat de opvarenden aan land waren gebracht in Vlissingen, werden slachtoffers met letsel opgevangen. Vanuit de samenwerkende gemeenten in Zeeland was opvang en verzorging georganiseerd voor opvarenden zonder letsel in het restaurant bij het NS-station.

Initiatief
De evacuatietraining was een initiatief van Rijkswaterstaat Zee & Delta en de KNRM, waarna andere hulpverleningsdiensten en organisaties aansluiting hebben gezocht om mee te trainen. Met deze grootschalige evacuatietraining is voldaan aan een grote wens van de Permanente Commissie voor Toezicht op de Scheldevaart om een grootschalige evacuatie in het echt uit te voeren. (Foto: KNRM)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter