Subsidie code 95 nu voor alle werkzoekende chauffeurs

856

GOUDA – De voorwaarden om als werkloze chauffeur in aanmerking te komen voor een subsidie voor code 95 opleidingen zijn versoepeld. Chauffeurs die werkloos zijn of bedreigd worden met werkloosheid, hoeven niet meer te voldoen aan de voorwaarde van een uitkering per 1 januari 2013.

Subsidie code 95 nu voor alle werkzoekende chauffeursVoor werkloze chauffeurs is er vanuit het Sectorplan Transport en Logistiek subsidie waarmee zij hun vakbekwaamheid kunnen onderhouden. Het enige dat van de kandidaat nu nog wordt gevraagd is dat hij in het bezit is van een rijbewijs C/E en ervaring heeft in het chauffeursvak. Chauffeurs die eerder niet voor de regeling in aanmerking kwamen voor de regeling en nu wel, kunnen zich alsnog melden. Zij kunnen dan met volledige subsidie alle opleidingen volgen die zij nog nodig hebben om code 95 op het rijbewijs te krijgen.

De opleidingen

Vrachtwagenchauffeurs moeten de zogenaamde code 95 halen om als chauffeur werkzaam te kunnen blijven. ‘Dat betekent dat je over een periode van vijf jaar in totaal 35 uur nascholing volgt’, schrijft het Sectorinstituut Transport en Logistiek. ‘De meeste chauffeurs moeten dat voor 16 september 2016 gedaan hebben. Dat lijkt ver weg, maar alle chauffeurs moeten deze opleidingen volgen. En daardoor wordt er bij rijscholen extra drukte verwacht. Wacht daarom niet te lang, anders ben je niet op tijd klaar. Ook kraanmachinisten en logistieke medewerkers moeten zich wettelijk bij laten scholen. Zij moeten iedere 5 jaar hun certificaat verlengen. Voor logistieke medewerkers is dat het heftruckcertificaat en voor kraanmachinisten het TCVT-certificaat.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief