Studie revitalisering IJzeren Rijn

905

ANTWERPEN – Er komt een nieuw onderzoek naar de revitalisering van de IJzeren Rijn. De bedrijven in de Rotterdamse haven vinden het een positief signaal dat opnieuw wordt gekeken naar de spoorlijn tussen Antwerpen en Mönchengladbach.

Studie naar revitalisering van de IJzeren Rijn‘Het is maar een kleine doorbraak, maar elke kleine stap vooruit in dit dossier is er eentje,’ zegt directeur Stephan Vanfraechem van Alfaport, het platform van en voor ondernemingen en beroepsverenigingen uit de Antwerpse haven.

Korter en vlakker

‘De IJzeren Rijn blijft voor ons een zeer belangrijk dossier voor de toegankelijkheid van onze haven met het hinterland,’ beaamt Stephan Vanfraechem. ‘Wij hopen dat de studie die nu wordt besteld, bijdraagt aan de opbouw van een breed maatschappelijk draagvlak voor het project. Dit is natuurlijk maar een kleine stap, maar het is er wel eentje in een dossier dat al jarenlang compleet vastzit. De IJzeren Rijn heeft meerdere voordelen ten opzichte van de huidige Montzenlijn. Niet alleen is het traject bijna een vierde korter dan het traject via de Montzenlijn maar bovendien kunnen de treinen door het vlakkere traject tot 2.000 ton (in plaats van 1.120 ton) vervoeren. Hiermee vormt het treinvervoer een goede aanvulling op het wegvervoer richting Ruhrgebied.’ (Foto: Wikimedia)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief