Strukton koopt bedrijfssporen

1145

ALBLASSERDAM – Strukton Rail neemt per direct NS Spooraansluitingen over van de Nederlandse Spoorwegen. Het bedrijf beheert en onderhoudt ruim 130 kilometer spoor en 391 wissels bij ongeveer 100 bedrijven in Nederland. NS en Strukton Rail tekenden daarvoor vorige week  het overnamecontract.

Bedrijfsspoor naar Strukton RailDe Nederlandse Spoorwegen stoot de aansluitingen tussen de bedrijfssporen en het openbare spoorwegnet af omdat deze niet meer tot de core business behoren van de NS. Met de overname door Strukton Rail is de toekomst van de spooraansluitingen veilig gesteld. De aankoop van de spooraansluitingen past in de strategie van Strukton, dat de ambitie heeft het spoorvervoer aantrekkelijker te maken.

Marktconforme prijs

Strukton Rail Short Line gaat op korte termijn in gesprek met de bedrijven in Nederland die een bedrijfsspoor hebben of belang hebben bij een bedrijfsspoor. Samen met deze bedrijven zal het een beheer- en onderhoudsconcept formuleren voor een veilig, betrouwbaar en beschikbaar spoor tegen een marktconforme prijs.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief