Strengere handhaving negeren rode kruizen boven de weg

427

DEN HAAG – Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie hebben bekend gemaakt strenger te gaan handhaven op de naleving van de rode kruizen boven de weg. Dit is nodig om de veiligheid van de wegwerkers, hulpverleners, en weginspecteurs van Rijkswaterstaat langs de weg te vergroten.

Automobilisten negeren massaal 'rood kruis' na pech vrachtwagenRode kruizen worden ingeschakeld bij incidenten en wegwerkzaamheden. Het afgelopen jaar zijn meerdere incidenten geweest waarbij voertuigen van weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn aangereden. Ook de botsabsorbers, die voor het beveiligen van wegwerkers en tijdens de afhandeling van incidenten worden ingezet, zijn meerdere malen aangereden. Veiligheid is altijd het uitgangspunt in het werk van de weginspecteurs, wegwerkers en hulpdiensten, die samen werken aan een bereikbaar Nederland.

Meer handhaven

Rijkswaterstaat en de nationale politie zijn met elkaar overeengekomen dat de handhaving op het negeren van rode kruizen geïntensiveerd wordt. Ditzelfde geldt voor de handhaving van de maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden. Langs trajecten waarvan bekend is dat er regelmatig rode kruizen worden genegeerd plaatst Rijkswaterstaat borden om de weggebruiker aan te spreken op z’n gedrag en ook op deze locaties vindt extra handhaving plaats. (Bron: RWS)

Lees ook:
Files na dodelijke aanrijding vrachtwagen met wegwerker
Auto wegwerkers in puin na negeren rood kruis op A12
Automobilisten negeren massaal ‘rood kruis’ na pech vrachtwagen
Rode kruizen vaker genegeerd

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief