Stremming oude kolk Prinses Irenesluis

441

De westelijke (oude) sluiskolk van de Prinses Irenesluis in Wijk bij Duurstede is van zaterdag 25 oktober 07.00 uur tot en met zondag 2 november 24.00 uur gestremd voor alle scheepvaart. Rijkswaterstaat vervangt dan een deur. De duwvaartkolk blijft wel in bedrijf.

Stremming oude kolk Prinses Irenesluis Rijkswaterstaat verwacht nauwelijks langere wachttijden voor schippers, de bredere duwvaartkolk is immers wel in bedrijf. De geplande werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Het werk kan bij te slecht weer en/of te hoge/lage waterstanden worden uitgesteld.

Doorschuifsysteem

Rijkswaterstaat begon in oktober 2013 met de renovatie, dit verloopt volgens een doorschuifsysteem van de hefdeuren. Als eerste is de middelste deur van deze sluiskolk verwijderd. Deze is op een scheepswerf gerenoveerd en in mei teruggeplaatst als buitendeur (aan de Lekzijde). De buitendeur keert nu na renovatie op de scheepswerf terug als binnendeur (kanaalzijde). Als laatste wordt voorjaar 2015 weer een opgeknapte middendeur geplaatst.

Gelijktijdig met het vervangen van de hefdeur worden ook de evenwichtskabels vervangen en bijkomende werkzaamheden uitgevoerd. Het bundelen van dit werk scheelt een extra stremming op een ander moment. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief