Stremming Eemskanaal zaterdag voorbij

455

GRONINGEN – Het brugdek over het Eemskanaal, dat op woensdag 5 november is aangevaren, wordt in opdracht van Rijkswaterstaat zaterdag 8 november verwijderd waardoor de tijdelijke stremming van het scheepvaartverkeer daarna kan worden opgeheven.

Het wegverkeer ter hoogte van de Borgbrug dient rekening te houden met een langdurige stremming, aangezien het brugdek te zwaar beschadigd is en pas na reparatie weer kan worden aangebracht. Dat betekent dat het wegverkeer voor langere tijd wordt omgeleid middels gele borden.

Man en macht

Rijkswaterstaat doet er alles aan om het scheepvaartverkeer zo snel als mogelijk weer vrije doorgang te kunnen verlenen. Een inspectie heeft uitgewezen dat het mogelijk is om het beweegbare deel eruit te lichten en ter reparatie naar een andere locatie te vervoeren zodat de doorgang voor de scheepvaart weer mogelijk wordt. Daartoe worden kranen en een ponton naar de Borgbrug gebracht die ervoor moeten zorgen dat dit deel van de brug dat zwaar is beschadigd, gelicht wordt en verwijderd. Vrijdag zal gestart worden met de aanvoer van platen die dienen als basis van de hijsinstallatie. Tevens worden aan het einde van die dag de hijskranen aangevoerd, waarna op zaterdag de verdere inrichting en de daadwerkelijke operatie kunnen plaats vinden.
Met man en macht zet Rijkswaterstaat alles in het werk om de hinder als gevolg van de aanvaring tot een minimum te beperken. (Bron: RWS/Foto: Still uit video RTV Noord)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief

Lees ook:
Binnenschip vaart tegen brug, Eemskanaal voorlopig gestremd (+ video)