Stremming Eemskanaal (+ video)

913

GRONINGEN – Het Eemskanaal ter hoogte van de Borgbrug in Groningen is van vrijdag 26 juni 18.00 uur tot maandag 29 juni 06.00 uur gestremd voor alle scheepvaartverkeer. Rijkswaterstaat plaatst dan het brugdek van de Borgbrug terug.

Stremming Eemskanaal (+ video)Op 5 november 2014 voer een binnenvaartschip tegen de Borgbrug over het Eemskanaal in Groningen aan. De aanvaring had de brugklep en de draaipunten zwaar beschadigd. De afgelopen maanden is de klep van de brug hersteld en zijn de hoofddraaipunten nieuw gemaakt. Daarnaast is de aandrijving in de hameitorens gecontroleerd, gerenoveerd en opnieuw geplaatst.

Globale planning

Het aangevaren brugdek is de afgelopen maanden volledig hersteld en wordt op zaterdag 27 juni met behulp van een ponton vanaf machinefabriek Rusthoven teruggevaren naar zijn vertrouwde plek. Tussen 10.00 en 15.00 uur wordt de brug door twee gigantische kranen ingehesen. Geïnteresseerden kunnen de invaaroperatie vanaf het fietspad aan de zijde van Ruischerbrug goed en veilig bekijken. Hierdoor wordt het fietsverkeer omgeleid ter hoogte van de werkzaamheden.

Na het terugplaatsen van het brugdek vinden er afrondende werkzaamheden en testen plaats. Op 17 juli moeten alle werkzaamheden gereed zijn en kan het wegverkeer weer gebruik maken van de brug.

Als de aannemer door (weers)omstandigheden de werkzaamheden niet in het weekend van 26 tot 29 juni kan uitvoeren, staat er een reserveweekend gepland van vrijdag 3 juli 18.00 uur tot maandag 6 juli 06.00 uur. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief