Stoffelijk overschot vermiste schipper mbs Rick gevonden

539

HOOFDPLAAT – Voorbijgangers hebben zondagmorgen rond 11.20 uur bij de Inlaag het stoffelijk overschot gevonden van de sinds 6 februari vermiste schipper Rick Broekmeulen van het gekapseisde beunschip Rick.

Beunschip Rick drijft weer, maar nog geen spoor van vermisteMet behulp van vaartuigen van de waterpolitie en KNRM werd de man naar de kant gebracht. De politie begon een onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer en de toedracht van zijn dood. Rond 14.30 uur werd de man voor verder onderzoek door een begrafenisondernemer naar een mortuarium gebracht. Aan de hand van beschikbare gebitsgegevens stelde een forensisch medewerker vast dat het stoffelijk overschot toebehoort aan de 35-jarige vermiste schipper. De Landelijke Eenheid onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Kapseizen

De Rick kapseisde in de nacht van donderdag 5 februari op vrijdag 6 februari ter hoogte van de plaats Hoofdplaat, ongeveer zes kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op het schip, toen het beunschip plotseling omsloeg. Aan boord waren op dat moment drie mensen. Een man die de wacht hield, werd snel gered. Een tweede werd na een aantal uur levend in het schip gevonden. Het derde bemanningslid werd vermist.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat het kapseizen van het beunschip Rick op de Westerschelde onderzoeken. (Bron: Politie)

Meer over het kapseizen van het mbs Rick:
Politie staakt zoektocht naar schipper van beunschip Rick
Overlevende mbs Rick zag in luchtbel duiker langs komen
Onderzoeksraad onderzoekt kapseizen beunschip Rick

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief