Stichting Accijnsclaim beraadt zich teleurgesteld op vervolgstappen

389

ROTTERDAM – BETA, BOVAG en de onafhankelijke grenspomphouders gaan samen in de Stichting Accijnsclaim kijken over vervolgstappen na de voor hen teleurstellende uitspraak van de rechter over overbruggingsvergoedingen voor grenspomphouders. ‘Want dat er flink schade is, wordt door deze kortgeding rechter erkent’, concluderen ze.

Stichting Accijnsclaim beraadt zich teleurgesteld op vervolgstappenVanochtend kwam er voor alle grenspomphouders een teleurstellende uitspraak van het kortgeding. ‘Helaas heeft zij de twee gevraagde overbruggingsvergoedingen niet toegewezen’, meldt juriste Lisanne Henneveld van BETA. ‘De rechter erkent dat de grenspomphouders het moeilijk hebben, maar zegt dat in kortgeding onvoldoende vaststaat dat de geleden schade door de pomphouders geheel en alleen is terug te voeren op de extra accijnsverhoging van 2014. De rechter constateert dat de bedrijfsresultaten in 2013 ook al slecht waren door de extra accijns op alcohol, tabak en de verhoogde BTW. Dat is allemaal debet aan de problemen.’

Aan de lippen

‘Ik lees in alle overwegingen een zeer grote terughoudendheid van de rechter. Dat is heel jammer omdat het water de pomphouders echt aan de lippen staat en zij nu aan hun lot lijken te worden overgelaten. Positief is dat je tussen de regels door kan lezen dat de rechter van mening is dat de Staat zich deze zaak van de grenspomphouders wel moet aantrekken. Maar verder laat de rechter veel aangedragen zaken onvermeld en laat ze ook onvermeld dat de gevorderde schade maar slechts een deel van de geleden en te lijden schade zal zijn. Dat is naar mijn mening een gemiste kans. Ook een oordeel over de rechtmatigheid van de accijnsverhoging komt niet meer aan bod in de uitspraak. Dat is heel vervelend want daar is door onze advocaten heel hard aan gewerkt omdat dat de juridische basis is.’ (Bron: Beta)

Lees ook:
Pomphouders grens verliezen kort geding accijnsverhoging

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief