Steun voor duurzame visie van CCR op de binnenvaart

446

Meerdere partners van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) hebben hun steun uitgesproken voor de Visie 2018. Dit is een document waarin de CCR de strategische beleidslijnen voor de komende vijf jaar heeft vastgelegd.

Secretaris-generaal Theresia Hacksteiner van de EBU en de IVR, directeur-generaal Hans Peter Hasenbichler van viadonau, voorzitter Jean-Louis Jérôme van de Europese Federatie van Binnenhavens FEPI en voozitter Arjen Mintjes van EDINNA Steun voor duurzame visie CCR op de binnenvaartbenadrukten op het vijfde CCR-congres dat de vastgelegde doelstellingen van cruciaal belang zijn voor de duurzame ontwikkeling van de binnenvaart. Ze hebben al ideeën om de samenwerking concreet gestalte te geven zodat de doelstellingen in 2018 gehaald kunnen worden. De Europese Commissie, vertegenwoordigd door onderdirecteur Dimitrios Theologitis, onderstreepte het complementaire karakter van de actieprogramma’s van de Commissie en de CCR voor de duurzame ontwikkeling.

Ambitieus
Volgens de CCR zijn de doelstellingen van de Visie ‘ambitieus maar realistisch’. ‘Ze zullen zeker bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de binnenvaart op ecologisch, sociaal en economisch vlak. Tegelijkertijd zal dit initiatief ten voordele van de Europese Rijn- en binnenvaart de uitvoering van het actieprogramma NAIADES II van de Europese Commissie ondersteunen, waarbij tevens rekening wordt gehouden met de moeilijke economische situatie waarin de sector zich bevindt.’

De CCR nodigt alle betrokken partijen uit om de krachten te bundelen, zodat de acht grote strategische doelstellingen binnen een tijdsbestek van vijf jaar gerealiseerd kunnen worden. (Bron: CCR)

Lees de visie op: www.vision-2018.org.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter