Steeds meer Duitse auto’s in container over spoor naar China

719

Duitse automobielfabrieken maken steeds meer gebruik van het spoor om auto’s naar China te transporteren. De auto’s worden daarvoor in containers geladen. Inmiddels gaan per week vier treinen naar China.

Steeds meer Duitse auto’s in container over spoor naar ChinaDe Duitse autofabrikant Mercedes begon onlangs met het vervoer van complete auto’s naar China over het spoor. Daarvoor worden de auto’s op de Duisburg Intermodal Terminal (DIT) in Duisburg in containers geladen. Van daaruit gaan de auto’s naar het Chinese Chongqing. Een van de grootste voordelen van vervoer over spoor in plaats van over zee is de snelheid van het vervoer. Het vervoer over spoor is twee keer zo snel als over de weg.

Vier treinen

Trans Eurasia Logistics (TEL), een joint venture van Deutsche Bahn en de Russische spoorwegmaatschappij RZD, verzorgt de treindiensten van en naar China vanuit Duisburg. TEL, DIT en de Duisport Agency, een dochterbedrijf van het Havenbedrijf Duisburg zorgen voor de marketing.

Tot voor kort ging er vooral lading van China naar Duisburg. De haven van Duisburg hoopt dat met de nieuwe klanten hierin verandering komt. Inmiddels is de wekelijkse frequentie van Duisburg naar China verhoogt naar vier treinen. (Bron: Havenbedrijf Hamburg)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief