STC ontvangt gift van 5.000 euro van Keyrail en DB Schenker

562

Keyrail en DB Schenker hebben vorige week een cheque ter waarde van € 5.000 overhandigd aan het Scheepvaart en Transport College (STC). Het STC gaat het bedrag  gebruiken om de ERTMS-simulator uit te breiden met het spoorverloop in de Rotterdamse haven.

Onlangs reed de 100.000ste trein over het A15-tracé van de Betuweroute. Het betrof een trein van DB Schenker geladen met steenkool. Om deze mijlpaal te vieren met  STC ontvangt gift van 5.000 euro van Keyrail en DB Schenkerde toekomstige gebruikers van het spoor, kreeg het STC de gift.

Betrokkenheid
Ron Kooren, lid College van Bestuur is heel blij met de schenking. ‘Meer nog dan met het geld zijn wij blij met de betrokkenheid die Keyrail en DB Schenker tonen bij de opleiding van jonge professionals. Als vakinstelling hechten wij hier grote waarde aan.’

Railmachinist
Het STC nam de ERTMS-simulator  onlangs feestelijk in gebruik. De simulator wordt onder andere ingezet ten behoeve van de MBO-opleiding machinist railvervoer. Met de simulator kunnen alle praktijksituaties op een dynamische wijze en in een veilige omgeving worden geoefend. (Bron: STC)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter