STC koopt Maritime Hotel

710

ROTTERDAM – De STC-Group heeft het Maritime Hotel gekocht. Met de aankoop van het aan de Rotterdamse Willemkade gelegen hotel gaat een lang gekoesterde wens van de STC-Group in vervulling: het in één modern wooncomplex onderbrengen van studenten die bij de STC-Group studeren en een kamer met begeleiding en ondersteuning willen huren.

STC koopt Maritime Hotel De STC-Group verruilt een groot aantal verouderde en onderhoudsgevoelige huurpanden voor het Maritime Hotel. Het zeven verdiepingen tellende wooncomplex in het Scheepvaartkwartier biedt straks plaats aan maximaal 190 (V)MBO’ers, MBO’ers en masterstudenten.  De maand juli zal gebruikt worden om lichte verbouwingen te doen en een aantal wooneenheden te creëren. Medio augustus kunnen alle bewoners hun intrek nemen in het wooncomplex dat omgedoopt wordt tot STC-SafePort. Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group: ‘De naam STC-SafePort geeft perfect aan wat wij met de aankoop van het Maritime Hotel beogen: het bieden van een veilig (t)huis voor iedereen die een opleiding bij ons volgt, maar niet iedere dag op en neer kan of wil reizen tussen opleiding en thuis. Met STC-SafePort bieden wij hen een aantrekkelijke en unieke Rotterdamse combinatie van leren, wonen en begeleiding.’

Maritiem Erfgoed

Het huidige Maritime Hotel was jarenlang de thuishaven voor een groot aantal maritieme erfgoedactiviteiten en -verenigingen. Met de overname van het Maritime Hotel heeft de STC-Group zich ook met passie gecommitteerd aan clubs en activiteiten zoals het Apostolaat te Zee, de Nederlandse Zeemanscentrale, Stichting Zeemanshuis, Gezagsvoerdersclub / kapiteinssociëteit, de Vereniging van Gepensioneerde Koninklijke Rotterdamsche Lloyd, Stichting Vrienden Bibliotheek.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief