STC-Group neemt railsimulator voor ERTMS in gebruik

809

Het Scheepvaart- en Transport College neemt vrijdag de nieuwe ERTMS railsimulator in gebruik. De MBO’ers die de opleiding machinist railvervoer volgen en het bedrijfsleven kunnen hier vanaf volgende week op trainen.

ERTMS is de nieuwe Europese standaard voor traffic management en treinbeveiliging. Het biedt voordelen op het gebied van veiligheid en interoperabiliteit. STC-Group neemt railsimulator voor ERTMS in gebruikDaarnaast kent ERTMS potentiële voordelen op het gebied van capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid.

Realistisch
ERTMS wordt volgens het STC op steeds meer routes in Nederland ingebouwd. ‘Nederland loopt in Europa voorop bij de introductie van het systeem. De moderne ERTMS-simulator geeft een zeer realistisch en gedetailleerd beeld van de praktijk. De scenario’s zijn namelijk gebaseerd op onder andere de baanvakken van de Betuweroute, HSL-Zuid, de Hanzelijn en het traject Amsterdam – Utrecht. Met de simulator kunnen alle praktijksituaties op een dynamische wijze en in een veilige omgeving worden geoefend. Ook is het mogelijk om met behulp van de simulator de interactie tussen machinist en treindienstleiding te trainen. Deze simulator stelt de STC-Group nog beter in staat om goed opgeleide en breed inzetbare machinisten af te leveren.’

Ophef
Deze week ontstond ophef over de invoering van ERTMS. Vooral de kosten zouden uit de hand lopen. Staatssecretaris Mansveld reserveerde twee miljard euro voor de invoering, deskundigen schatten de kosten van de invoering op vijf tot acht miljard euro. (Bron: STC)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter