STC en Albeda wisselen logistieke opleidingen uit

1038
Frits Gronsveld van de STC Group en Ron Kooren van het Albeda ondertekenden woensdag 24 januari de samenwerkingsovereenkomst voor de uitwisseling van de logistieke opleidingen en de opleiding luchtvaartdienstverlening. (Foto STC Group)

ROTTERDAM De Rotterdamse onderwijsinstellingen STC Group en Albeda gaan drie logistieke opleidingen en de opleiding luchtvaartdienstverlening tussen elkaar uitwisselen. Ze hopen hiermee een efficiënter opleidingsaanbod te realiseren in de regio Rotterdam Rijnmond. Dat moet ten goede komen aan de kwaliteit van de opleidingen, de studenten en het bedrijfsleven.

De STC Group heeft op dit moment 135 mbo-studenten Luchtvaartdienstverlening en 845 die een logistieke opleiding volgen. Het Albeda heeft 407 studenten luchtvaartdienstverlening en 175 die één van de betreffende opleidingen logistiek volgen. Na de ‘uitwisseling’ kunnen studenten zich voor het schooljaar 2018-2019 niet meer aanmelden voor de logistieke opleidingen bij het Albeda, maar worden doorverwezen naar STC. Het STC verwijst studenten die zich aanmelden voor luchtvaartdienstverlening door naar het Albeda.

Living Logistics Lab
Volgens voorzitter Frits Gronsveld van de STC Group staat de logistieke sector aan de vooravond van een flinke transitie. ‘We investeren de komende jaren daarom fors in de opleidingen en in de ontwikkeling van een Living Logistics Lab. Dit is een inspirerende omgeving op de Waalhaven waarin onze vmbo-leerlingen en mbo- en hbo-studenten en bedrijfsleven kunnen experimenteren, innoveren en samenwerken. Daarmee zorgen we er voor dat studenten optimaal voorbereid worden op de logistieke wereld van morgen.’

Eigen vliegtuig
Voorzitter Ron Kooren van het Albeda roemt de sterke positie van het Albeda als het gaat om opleiden van luchtvaartdienstverleners. ‘De opleiding beschikt over mooie faciliteiten, waaronder het Aviation Traning Center, waar studenten kunnen beschikken over faciliteiten die de werkelijkheid benaderen, waaronder een eigen vliegtuig. Recentelijk is ook een samenwerkingsovereenkomst getekend met Rotterdam The Hague Airport met als doel om nieuwbouw te plegen op de luchthaven. Studenten worden dan opgeleid in de context van de luchthaven. Realistischer kan niet. De opleiding draagt nu al de naam Albeda Rotterdam The Hague Airport College.’