STC begint in maart met bbl-opleiding matroos binnenvaart

667
Aanmelden voor de bbl-opleiding matroos binnenvaart kan tot 16 februari. (Foto Erik van Huizen)

ROTTERDAM Het STC in Rotterdam begint 5 maart bij voldoende aanmeldingen met de bbl-opleiding matroos binnenvaart. Deze op de praktijk afgestemde mbo niveau 2 opleiding is bij uitstek geschikt voor jongeren die aan de slag willen in de binnenvaartsector, maar niet vijf dagen per week in de schoolbanken willen zitten. Aanmelden voor deze opleiding kan tot 16 februari 2018.

Tijdens de opleiding leren de studenten hoe zij aan boord ondersteuning moeten bieden aan de uitvoering van nautische, operationele en technische werkzaamheden. Er is aandacht voor het omgaan met verschillende soorten lading en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Ook thema’s als veiligheid, communicatie en werken en wonen aan boord komen tijdens de opleiding aan bod. Ook is er aandacht voor talen, navigatie en topografie.

Starten
Om met de opleiding te kunnen starten moeten de studenten in het bezit zijn van een vmbo-diploma of een mbo-diploma op niveau 1. Diegenen die hier niet aan voldoen, maar wel willen starten moeten slagen voor de STC-toelatingstoets.
Meer informatie over de opleiding en de aanmeldprocedure is te vinden op de website van het STC.