Start werkzaamheden N50

543

URK – Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft maandag het startsein voor de werkzaamheden aan de N50 tussen Ens en Emmeloord.. Ze deed dat samen met hoofdingenieur-directeur Theo van de Gazelle (RWS), gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland en wethouders van de gemeenten Noordoostpolder en Urk een nieuw bewegwijzeringsbord.

Start werkzaamheden N50‘Voor de bereikbaarheid van de regio is de N50 van grote waarde’, aldus minister Schultz van Haegen. ‘Het is goed nieuws dat de lokale bestuurders zich samen sterk hebben gemaakt voor de wegverbreding en het nieuwe viaduct, zowel voor de verkeersveiligheid als voor de lokale economie.’

Breder

Rijkswaterstaat verbreedt de N50 van 2×1 naar 2×2 rijstroken. Met deze extra rijstrook in beide richtingen kan veiliger worden ingehaald en stroomt het verkeer beter door. Daarnaast wordt een viaduct aangelegd over de N50 ter hoogte van de Bomenweg bij Emmeloord. Voor fietsers vormt het viaduct een veilige overgang over de Rijksweg en ook is het een oprit waarmee verkeer vanuit Emmeloord sneller richting Kampen en Zwolle kan.

De werkzaamheden aan de weg beginnen dit voorjaar. De wegverbreding is naar verwachting eind 2015 afgerond. Het nieuwe viaduct wordt waarschijnlijk begin 2016 in gebruik genomen. (Bron: Ministerie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief