Start verbreding A1 tussen Watergraafsmeer en Diemen

443

Rijkswaterstaat werkt van 29 juli 2013 tot zomer 2014 aan de verbreding van de A1 richting Amersfoort tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Diemen. Tijdens de werkzaamheden is de vluchtstrook richting Amersfoort en Almere afgesloten. Start verbreding A1 tussen Watergraafsmeer en DiemenEr geldt een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten.

Rijkswaterstaat legt op de A1 richting Amersfoort tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Diemen een extra rijstrook aan. Hiervoor worden viaducten verbreed en nieuwe en hogere geluidsschermen geplaatst. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de vluchtstrook afgesloten om voldoende werkruimte te realiseren. Langs de weg zijn wel pechhavens beschikbaar. Vanwege deze afsluiting van de vluchtstrook, moeten weggebruikers ruimte maken voor nood- en hulpdiensten tussen de linker en de middelste rijstrook. Op de plaatsen waar nu een geluidsscherm staat wordt een tijdelijk geluidsscherm geplaatst. Zo blijft voor de omgeving de geluidshinder door het verkeer tijdens de bouw van de nieuwe geluidsschermen beperkt. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Alternatieve route
Vanwege de verkeershinder op de A1 richting Amersfoort kunnen weggebruikers op de A10-Zuid richting Amersfoort en Almere vanaf knooppunt Amstel via de A2, A9 en A1 rijden. De alternatieve route staat aangegeven op borden boven of langs de weg.

twitter