Stakingsacties chauffeurs in Frankrijk van de baan

375

De Franse regering heeft besloten de plannen voor de invoering van de Franse doorvoerheffing voor onbepaalde tijd op te schorten. Op basis van deze toezegging hebben de Franse vakbonden hun oproep tot chauffeursacties ingetrokken. Deze protesten zouden maandag 13 oktober van start gaan.

Duizenden truckers protesteren tegen Franse ecotax (+ video)Vorige week al meldde EVO dat de invoering van de Ecotax in Frankrijk opnieuw was uitgesteld. De zogenoemde transit-tol voor vrachtwagens zou op 1 oktober van start gaan. De heffing zou oorspronkelijk in juli 2013 in werking treden, maar al twee keer eerder werd de invoering uitgesteld na protesten.

Aanpassing

De Franse staatssecretaris van Transport, Alain Vidalies, meldde vorige week dat hij opnieuw uitstel nodig acht ‘omdat het nieuwe systeem goed moet worden geëvalueerd en wetgeving waar nodig moet worden aangepast’. Toen nog zei hij dat het wel de bedoeling was om tot invoering over te gaan in ‘de eerste maanden van 2015’.

Er is veel verzet geweest tegen de invoering van de ecotax. De transportsector zegt al genoeg bij te dragen aan de financiering van de infrastructuur via bestaande heffingen op onder meer het Franse snelwegennetwerk. Deze bijdrage dekt ruimschoots de kosten van de schade aan het wegennetwerk dat wordt veroorzaakt door vrachtvervoer, stellen ze. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief