‘Stakingen sluispersoneel groot succes, maar even pauze’

589

Duitse vakbond ver.di: ‘Stakingen ook in belang van schipper’De Duitse vakbond ver.di vindt de stakingen van het Duitse sluispersoneel tot nu toe een groot succes. Om de Duitse regering te kunnen laten reageren, is volgens de vakbond inmiddels het sluispersoneel op de Donau, de Main en het Main-Donaukanaal weer aan het werk.   

Volgens de vakbond gaf een groot gedeelte van het sluispersoneel gehoor aan de oproep het werk neer te leggen. ‘Na deze eerste dagen stakingsdagen willen we de werkgever de gelegenheid geven weer aan te schuiven aan de onderhandelingstafel. Maar dan wel zonder vooraf gestelde voorwaarden’, zegt Norbert Flach van ver.di Bayern.

Flach zegt zich niet verantwoordelijk te voelen voor de problemen die de binnenvaart ondervindt van de stakingen. Dinsdag lagen bijvoorbeeld op de Main tegen de tachtig binnenschippers vast. ‘‘Maar de acties waren een groot succes. Het merendeel van het sluispersoneel heeft meegedaan. Het is natuurlijk niet de bedoeling van ons om de binnenvaart te raken. Minister Ramsauer is geheel verantwoordelijk voor deze chaos. Hij is niet bereid met ons te onderhandelen. En als we niets van hem horen, dan gaan we op korte termijn weer nieuwe stakingen uitroepen.’ (Bron: inundumsw.de)