Stakingen bij DSV Solutions in vestiging ‘s-Heerenberg

734

De stakingen bij DSV Solutions gaan de tweede dag in. Vandaag wordt gestaakt in ’s-Heerenberg nadat de stakingen gisteren begonnen bij de vestiging in Moerdijk.

Henri Janssen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: ‘De werknemers willen gewoon fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en een fatsoenlijke behandeling. Zeker bij een bedrijf dat wereldwijd in 2013 al bijna 93 miljoen euro winst heeft weten te maken. En als het zo doorgaat, is de winst aan het eind van het jaar 135 miljoen euro. Stakingen bij DSV Solutions in vestiging ‘s-HeerenbergVolgens ons is er dus ruimte genoeg voor een nette cao met een loonstijging die de koopkracht van werknemers vergroot.’

Groot loonverschil
DSV liet in december 2012 een benchmark uitvoeren waaruit bleek dat hun bedrijfscao gemiddeld tien procent achter ligt op de concurrentie. Janssen: ‘Het eindbod van DSV van 1,5 procent per jaar ligt alleen al voor 2013 liefst 0,4 procent achter op de loonontwikkeling in de sector. Dus het loonverschil met collega’s bij andere bedrijven wordt, als het aan DSV ligt, alleen maar groter.’

De werknemers willen een tweejarige cao met een totale loonsverhoging van 5,5 procent. Daarnaast willen ze afspraken over onder andere interne mobiliteit, selectiecriteria bij een tijdelijke overplaatsing en het in vaste dienst nemen van uitzendkrachten. Bovendien eisen de werknemers dat als een werknemer door overplaatsing meer reistijd kwijt is, dat vanaf 15 minuten extra reistijd dit ofwel honderd procent wordt betaald ofwel in vrije tijd wordt omgezet.

DSV Solutions Nederland
DSV Solutions Nederland maakt samen met DSV Road en DSV Air and Sea onderdeel van DSV. Bij DSV Solutions Nederland werken circa 820 mensen; het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Beek Maastricht, Bergen op Zoom, De Moerdijk, ’s-Heerenberg, Venlo en Venray. (Foto: Henri Janssen via Twitter)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter