Staking Duits spoor voorbij

775

BERLIJN – De Duitse vakbond van machinisten GDL beëindigt donderdagavond om zeven uur de stakingen op het Duitse spoor. Dat zijn GDL en Deutsche Bahn overeengekomen nadat DB bereid bleek 4,7 procent meer loon en een eenmalige uitkering van 1.000 euro te geven.

Staking Duits spoor voorbijIn de komende onderhandelingen wil GDL verder praten over de daadwerkelijke verbeteringen in de arbeidsomstandigheden van de machinisten. ‘Hoewel de machinisten maar vijftien procent uitmaken van de 200.000 medewerkers van DB, zijn ze wel verantwoordelijk voor vier van de zeven miljoen overuren die er nog staan. Dat is ongeveer 1.800 fte’s. Wij willen dat Deutsche Bahn 300 nieuwe machinisten aanstelt en de overuren beperkt tot maximaal vijftig per jaar. De gezondheid is voor veel medewerkers belangrijker dan geld.’

Rust

De vakbond onderhandelt van 27 mei tot en met 17 juni opnieuw met Deutsche Bahn. GDL heeft toegezegd in die tijd niet te staken en wil dat minister-president Bodo Ramelow van Thüringen voor GDL bemidddelt met DB. Deutsche Bahn heeft minister-president Matthias Platzeck van Brandenburg voorgesteld als bemiddelaar. (Bron: GDL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief