Spijkenisserbrug dicht voor weg, Hartelbrug niet omhoog

429

UTRECHT – Rijkswaterstaat voert met man en macht onderzoek uit naar de oorzaak van de storingen aan de Spijkenisserbrug. In verband hiermee gaat Rijkswaterstaat in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 februari testen uitvoeren op de Spijkenisserbrug.

Minister Schultz erkent zorgen rondom SpijkenisserbrugVoor deze testen is de brug vanaf donderdag 22.00 uur tot en met vrijdag 05.00 uur gestremd voor het wegverkeer. Wegverkeer naar Nissewaard en terug wordt omgeleid via de Botlektunnel en de Hartelbrug. Om de regio bereikbaar te houden voor bewoners en hulpdiensten gaat de Hartelbrug tijdens deze werkzaamheden niet omhoog om scheepvaartverkeer door te laten.

SMS-service

Om de gebruikers van de brug zo snel mogelijk te informeren heeft Rijkswaterstaat, naast de gebruikelijke twitterberichten over storingen, een sms-service beschikbaar gesteld. Deze service is specifiek voor de Spijkenisserbrug. Organisaties en personen kunnen zich voor de SMS-service aanmelden door “sbrug aan” te sms’en naar 3669. Zij krijgen dan bij storing en testen bericht dat de brug gestremd is en ook als de brug weer vrij is voor het wegverkeer.

Hulpdiensten

Daarnaast heeft Rijkswaterstaat met de gemeente Nissewaard, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, de Verkeersonderneming, de RET en de Veiligheidsregio, afspraken gemaakt over te nemen maatregelen waardoor de bereikbaarheid van de regio in geval van langdurige storingen geborgd is. In ieder geval is er zorg gedragen voor goede bereikbaarheid van de regio voor de hulpdiensten. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief