Special Edition Actros voor jubilerend Simon Loos

790

WOGNUM – Om de langdurige samenwerking tussen Mercedes-Benz en Simon Loos te onderstrepen werd deze maand een bijzondere jubileum-Actros overhandigd aan Simon Loos. Deze Special Edition is de 750e Mercedes-Benz vrachtwagen sinds de eerste Mercedes-Benz SK in 1981 door Simon Loos in gebruik werd genomen en de 500e Actros sinds het bedrijf in 1997 overstapte op dit model. Voor de gelegenheid werden alle gereden types Mercedes-Benz vrachtwagens tentoongesteld.

Special Edition Actros voor jubilerend Simon LoosVoor de totstandkoming van de Mercedes-Benz Actros Special Edition, die ter gelegenheid van de langdurige samenwerking tussen Simon Loos, Mercedes-Benz Nederland en Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Gomes werd ontwikkeld, werkten de drie partijen nauw samen.

Compleet

De Mercedes-Benz Actros 2552 met 15,6 liter turbo-compound-motor en GigaSpace-cabine is, naast alle innovatieve en kostenverlagende opties zoals Predictive Powertrain Control, uitgerust met alle beschikbare veiligheidssystemen, waaronder Active Brake Assist 3, Afstandsregeling, Spoorassistent, Attention Assist en chauffeursairbag. Tevens zijn er speciaal voor deze vrachtwagen side skirts op maat gemaakt, aangezien er af fabriek geen side skirts bij een voorloopastrekker leverbaar zijn. Ook het uiterlijk is kenmerkend. Zo heeft de grille een grijstint die afwijkt van de kleur wit die Simon Loos standaard gebruikt. Simon Loos koos er bewust voor de striping niet te veel af te laten wijken van de vaste striping om de Special Edition wel in lijn te houden met de uniforme uitstraling van het wagenpark.

Special Edition Actros voor jubilerend Simon LoosJubileumdag

Voor de bijzondere gelegenheid was niet alleen de huidige directie – de derde generatie familie Loos, Simon en Angelique Loos – maar ook vader Piet Loos aanwezig. Simon Loos: ‘Op een gegeven moment kwamen we er eigenlijk samen met de dealer achter dat deze vrachtwagen de 500e Actros zou zijn en de 750e Mercedes-Benz. Het leek ons dus gepast om daar, samen met Mercedes-Benz, een extra tintje aan te geven door er een auto uit te lichten en die wat anders en specialer uit te voeren als zijnde de 750e Mercedes-Benz. Dit om de relatie die al terug gaat tot 1981 te bezegelen.’

Veertig jaar

Naast de Actros Special Edition zijn voor de gelegenheid ook de drie eerdere generaties Actros trucks in Simon Loos-striping aanwezig, evenals de twee generaties Mercedes-Benz SK-trucks waarmee de samenwerking met Mercedes-Benz in 1981 begon. Ook chauffeur Johan Postma (64) was aanwezig tijdens de jubileumdag. Hij werkt inmiddels veertig jaar bij Simon Loos, heeft zodoende op alle Mercedes-Benz vrachtwagens gereden vanaf de SK uit 1981, en mag zich nu chauffeur noemen van de Actros 2552 Special Edition. (Bron: Mercedes-Benz)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief