SP ziet niets in Ruit Eindhoven

732

DEN HAAG – SP-Kamerlid Farshad Bashir stelt voor om af te zien van de aanleg van de ruit om Eindhoven. Er is volgens de SP onvoldoende aangetoond dat deze weg echt noodzakelijk is. Ook heeft de aanleg nadelige gevolgen voor de natuur en leefomgeving.

SP ziet niets in Ruit EindhovenBashir ziet graag dat minister Melanie Schultz aansluit bij een nieuw initiatief van de gemeente Eindhoven om middels innovatie de bereikbaarheid van de stad te verbeteren.

Beter benutten

‘Ook de gemeente Eindhoven is geen voorstander meer van de aanleg van de Ruit en ziet mogelijkheden om in samenwerking met de Brainport tot innovatieve oplossingen te komen die de bereikbaarheid van Eindhoven verbeteren’, zegt Bashir. ‘Gedacht kan worden aan het beter benutten van de bestaande infrastructuur door middel van nieuwe (mobiele) technieken. Het zou mooi zijn als de gemeente de kans krijgt hierin te slagen, ook omdat deze innovaties vervolgens voor andere steden van betekenis kunnen zijn. In dat geval verdient de investering zichzelf weer terug.’

‘Onverstandig’

Bashir is ontevreden dat de minister blijft vasthouden aan de aanleg van de Ruit. ‘De SP heeft al meerdere malen aangegeven de aanpak van de A67 tussen Leenderheide en Asten van groter belang te vinden, hier is ook een meerderheid voor in de Tweede Kamer. De minister houdt zich echter vast aan oude afspraken en dat is zeer onverstandig, zeker nu steeds meer gemeenten in de regio geen voorstander meer zijn van de aanleg van de Ruit. Het wordt tijd dat de minister bij zinnen komt en niet alleen haar oordeel baseert op afspraken met de Provincie maar ook oog heeft voor de mening van de gemeentes en Tweede Kamer.’ (Bron: SP)

 Meer nieuws over de Ruit Eindhoven:
‘Brede steun voor investeringen in Ruit Eindhoven’
‘Vooruit met de Ruit’
‘Keuze Ruit Eindhoven stap in goede richting’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief