SP stelt Kamervragen over tekort aan Poolse chauffeurs

693

Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt heeft de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over het tekort aan Poolse chauffeurs en het inzetten van chauffeurs buiten de Europese Unie.

SP stelt Kamervragen over tekort aan Poolse chauffeursTransportbedrijven zouden vanwege de schaarste aan goede chauffeurs die lange internationale ritten willen rijden, gedwongen worden uit te wijken naar landen buiten de Europese Unie.

Werkloos thuis

Ulenbelt kan het niet rijmen dat chauffeurs van buiten de EU een werkvergunning krijgen en dat Nederlandse chauffeurs werkloos thuis zitten. ‘Daarom wil ik weten hoeveel werkvergunningen zijn afgegeven voor chauffeurs van buiten de EU. Volgens FNV Bondgenoten is er sprake van sociale dumping, doordat bedrijven telkens op zoek zijn naar nog goedkoper personeel, ten koste van Nederlandse werknemers. Hoe gaat Nederland dat voorkomen?’

Parkeerplaatsen

Het Tweede Kamerlid wil verder weten of er spoedig een verbod komt op het doorbrengen van de weekendrust op parkeerplaatsen en dat dit ook wordt gehandhaafd. (Bron: Tweede Kamer)

Lees ook:
PvdA wil meer controles op misstanden in wegtransport
Kamervragen over groeiend aantal Moldaviërs op trucks
Macedonische chauffeurs steeds vaker spotgoedkoop de weg op

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief