SP pleit voor verenfonds

595

DEN HAAG – Via een speciaal verenfonds wil de SP in Zuid-Holland het voortbestaan van de veren garanderen. Zuid-Holland telt 62 veerdiensten. Velen verkeren in financieel zwaar weer.

SP pleit voor verenfondsVia een permanent revolverend verenfonds wil de SP de beschikbaarheid van de veren garanderen. Een permanent revolverend verenfonds houdt in dat de provincie samen met andere partners zorgt voor een fonds waaruit veerbedrijven kunnen lenen voor onderhoud en nieuwbouw van schepen, maar dat die leningen uiteindelijk wel moeten worden terugbetaald.

Nul op het rekest

SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘De veren zijn onmisbaar voor de mobiliteit van heel veel scholieren en forenzen. Veel veren redden het echter niet om zelf nieuwbouw en onderhoud te financieren. Banken geven vaak nul op rekest bij de aanvragen, waardoor de veren in de kou blijven staan’.

In overleg met het Landelijk Verenplatform is berekend dat het verenfonds ongeveer 12 miljoen euro groot zou moeten zijn. Samen met deze en andere organisaties en mede-overheden komt de SP de komende periode met concrete voorstellen voor het instellen en vullen van dit fonds. (Bron: SP)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief