SP, IRU en ETF sturen brandbrief aan Europese transportministers

741

Europarlementariër Dennis de Jong heeft samen met de Europese werkgeversorganisatie in de transport IRU en de Europese werknemersorganisatie in de transport ETF een brandbrief gestuurd naar alle transportministers van de lidstaten over de misstanden in het internationale wegvervoer.

SP: Kallas gaat niets concreets doen aan uitbuiting wegvervoer’‘Eurocommissaris Kallas had beloofd om aanbevelingen aangaande het internationale wegvervoer te delen met zijn nationale collega’s, maar hij heeft het gelaten bij woorden, dus doen wij het als SP zelf wel’, vertelt Dennis de Jong.

‘Niets gedaan’
In de brief wordt verwijzen SP, IRU en ETF naar de aanbevelingen die vorig jaar juni zijn gedaan aan Eurocommissaris Kallas door een groep gelijkgezinde Europarlementariërs. ‘Eurocommissaris Kallas heeft nu een jaar de tijd gehad om maatregelen te nemen in het internationale wegvervoer, maar hij heeft niets gedaan. Nu is de maat is vol. Het water staat tot aan de lippen bij de Europese vrachtwagenchauffeurs en daarom is het tijd voor actie en vraag ik de collega’s van minister Schultz van Haegen om op Europees gebied maatregelen te nemen.’ (Bron: SP)

SP, IRU en ETF sturen brandbrief aan Europese transportministers

SP, IRU en ETF sturen brandbrief aan Europese transportministers

 

Lees ook:
Kallas niet onder de indruk van protestbrieven chauffeurs
Siim Kallas wil binnenlands wegtransport verder liberaliseren
Kallas gaat niets concreets doen aan uitbuiting wegvervoer
Europese ministers praten over illegale praktijken wegvervoer

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief