SP en PvdA stellen Kamervragen over illegale inhuur bij TNT

586

DEN HAAG – De Tweede Kamerleden Sharon Gesthuizen (SP) en John Kerstens (PvdA) hebben minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vragen gesteld over het nieuws dat TNT ontslagen werknemers illegaal inhuurt.

SP en PvdA stellen Kamervragen over illegale inhuur bij TNTVolgens Abvakabo is TNT nog steeds van plan om vaste werknemers te ontslaan en via onderaannemers mensen hetzelfde werk te laten doen. De Kamerleden willen van de minister weten of bij hem bekend is dat mensen met behoud van uitkering aan het werk zijn voor TNT, welke constructie TNT hiervoor gebruikt en of de minister van plan is actie te ondernemen om aan de gang van zaken een einde te maken. ‘Is deze handelwijze overeenstemming met de huidige wet en wenselijk en zo niet, hoe gaat minister Asscher er dan voor zorgen dat de wet wordt gehandhaafd?’

‘Niets illegaals’

TNT meldde eerder al niet in strijd met enige regelgeving te handelen en gebruikt geen ongeoorloofde constructies om oud- medewerkers weer in te zetten voor TNT. TNT wijst hiermee de beschuldigingen van Abvakabo FNV af. (Bron: Tweede Kamer)

Lees ook:
TNT: ‘Wij doen niets illegaals’
‘TNT vervangt personeel door onderaannemers met uitkering’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief