Snelheidsdeken op snelwegen

457

BADHOEVEDORP – Rijkswaterstaat heeft vanwege de gladheid maandagochtend een zogeheten snelheidsdeken ingesteld op een aantal snelwegen.

Snelheidsdeken op snelwegen Met name op de A16 van Antwerpen naar Rotterdam gold in beide richtingen tussen het knooppunt Galder en ‘s-Gravendeel een tijdelijke maximum snelheid van 50 kilometer per uur.
Ook op de A58 Breda – Tilburg gaven de matixborden boven de snelweg in beide richtingen tussen de knooppunten Galder en de Baars aan dat er niet harder gereden mag worden dag 50. Ook op de A2 is bij de brug Zaltbommel in beide richtingen de maximumsnelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur omdat er ijs van de brug valt.

Weerdiensten melden, naast gladheid in het midden van het land, nu toch ook weer gladheid voor het oosten en zuidoosten van het land.

IJzel

Het neerslaggebied dat over Nederland trok zorgde aan het begin van de nacht voor veel problemen In Zuid-Holland. De regen die op de koude ondergrond viel zorgde op grote schaal voor gladheid.
Rond één uur in de nacht deden zich veel aanrijdingen voor rond Rotterdam. Op de A15 richting Gorinchem schaarde een auto met aanhanger tussen het knooppunt Ridderkerk-Zuid en Hendrik-Ido-Ambacht, de rijbaan moest worden afgesloten. Op het knooppunt Ridderkerk was een fly-over zo glad dat vrachtwagens niet meer omhoog kwamen, zodat ook deze afgesloten moest worden.

De afgelopen nacht is er weer flink gestrooid. Verdeeld over 400 ritten is er door Rijkswaterstaat maar liefst 2,5 miljoen kilo zout gestrooid. (Bron: VID)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief