Sluis Erlangen heeft twee dagen nodig om schepen te schutten

871

ERLANGEN – Sluis Erlangen schut weer. Maar het duurt  volgens het WSA Nürnberg nog minstens twee dagen voordat alle tachtig schepen zijn geschut.

Nu al 34 binnenvaartschepen vast op het Main-Donau-KanaalDe schippers van de wachtende schepen krijgen nummertjes op volgorde van aankomst. De file aan schepen verspreidt zich volgens het WSA over een afstand van 85 kilometer op het Main-Donau-kanaal en 115 kilometer op de Main. De sluis heeft een lengte van 190 meter en kan dus twee kleinere schepen schutten, grote schepen gaan één voor één.

Rood licht

Vorige week donderdag voer een binnenvaartschip tegen de bovenste deur van de sluis. Het met 1.500 ton koolzaad geladen binnenvaartschip voer richting Bamberg toen de schipper donderdagavond rond kwart over tien tegen de gesloten sluisdeur voer. Volgens de Wasserschutzpolizei had de schipper waarschijnlijk een rood licht gemist.

De aangevaren sluisdeur bleek uiteindelijk zodanig beschadigd dat deze vervangen moest worden. Dat betekende dat de verbinding tussen de Main en Donau ruim een week was gestremd. Volgens het WSA was er geen alternatieve route. De haven van Neurenberg, Fürth en Erlangen waren nog wel vanuit het zuiden bereikbaar. (Bron: WSV)

Lees ook:
Sluis Erlangen gestremd na aanvaring van binnenschip
Nu al 34 binnenvaartschepen vast op het Main-Donau-Kanaal
Sluis Erlangen begint zaterdag weer met schutten schepen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief