Sluis Erlangen gestremd na aanvaring van binnenschip

973

ERLANGEN – Sluis Erlangen op het Main-Donau-Kanaal is voorlopig gestremd nadat donderdagavond een zestigjarige binnenschipper tegen de bovenste deur voer. De deur raakte daarbij zodanig beschadigd, dat de sluis minstens een week niet meer bediend kan worden. Er liggen inmiddels acht binnenschepen voor de sluis te wachten.

Sluis Erlangen gestremd na aanvaring van binnenschipHet met 1.500 ton koolzaad geladen binnenvaartschip voer richting Bamberg toen de schipper donderdagavond rond kwart over tien tegen de gesloten sluisdeur voer. Volgens de Wasserschutzpolizei had de schipper waarschijnlijk een rood licht gemist. Het binnenschip liep slechts lichte schade op, er vielen geen gewonden. De haven van Neurenberg is vanwege de stremming van de sluis voor de binnenvaart alleen nog vanuit het zuiden te bereiken.

De Wasserschutzpolizei onderzoekt de oorzaak van de aanvaring. Hoe groot de schade aan de sluis is, is nog niet bekend. Maar die zou volgens de Wasserschutzpolizei wel eens in de zes cijfers kunnen lopen. (Bron: Polizei)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief