Sluis Eefde schut weer (video’s)

949

EEFDE – Sluis Eefde schut weer. Rijkswaterstaat blijft schutten tot alle schepen zijn geschut. Het Twentekanaal was sinds vrijdagochtend kwart voor twaalf gestremd vanwege schade aan een van de sluisdeuren van sluis Eefde. De schade is het gevolg van het te ver omhoog komen van de sluisdeur.

Sluis Eefde zeker tot zaterdag in de namiddag gestremdHet betreft de meest oostelijke sluisdeur, aan de kant van het Twentekanaal. Dit is niet dezelfde sluisdeur als waar in 2012 problemen mee waren. De defecte sluisdeur staat op dit moment open. De sluisdeur aan de kant van de IJssel is gesloten. Hierdoor zit er geen schip in de sluis vast. Er is geen sprake van overige schade of persoonlijke ongevallen.

Eén kolk

Rijkswaterstaat informeert de schippers en bedrijven aan het Twentekanaal en onderzoekt welke voorzieningen er kunnen worden getroffen voor de wachtende schippers. Hiervoor wordt een verkeersmanagementplan opgesteld. Daarin wordt bijvoorbeeld geregeld dat schepen niet voor de sluis oplopen, er een systeem van nummering komt en er naar ligplaatsen wordt gekeken. Er liggen op dit moment 17 schepen te wachten, waarvan 9 aan de kant van de IJssel en 8 aan de kant van het Twentekanaal. Zolang de tweede sluiskolk in Eefde nog niet is gerealiseerd, zijn schippers op het gehele Twentekanaal afhankelijk van het functioneren van één sluiskolk. (Bron: RWS)

Lees ook:
Sluis Hintham gestremd na aanvaring
Sluis Erlangen gestremd na aanvaring van binnenschip

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief