Slepers brengen ms Siderfly naar haven van Brunsbüttel

725

Slepers brengen Ms Siderfly naar haven van BrunsbüttelDe slepers Parat en Hans hebben woensdag laat in de middag het gekapseisde ms Siderfly naar de haven van Brunsbüttel gesleept. De haven ligt op twee mijl van het punt waar het schip vorige week zondagnacht in aanvaring kwam met het Nederlandse ms Coral Ivory.

Voor de veiligheid is in de haven opnieuw een oliescherm rond het schip gelegd. De oorspronkelijk slagzij van 24 graden is inmiddels teruggebracht naar 6 graden. Daardoor is het lek boven de waterlijn komen te liggen.

Slagzij

In de nacht van vorige week zondag op maandag kwamen ter hoogte van de Hochbrücke op het Kielerkanaal het ms Siderfly en het ms Coral Ivory met elkaar in aanvaring. De Siderfly liep daardoor twee gaten op waardoor het schip slagzij maakte. De Slepers brengen Ms Siderfly naar haven van BrunsbüttelSiderfly was onderweg van Brunsbüttel naar Antwerpen, de Coral Ivory van Brunsbüttel naar het Finse Uusikaupunki.

Het ms Siderfly (100 x 14 meter) vaart onder de vlag van St. Vincent en heeft negen bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland aan boord. Het ms Coral Ivory (116m x 16 meter) vaart onder de Nederlandse vlag en heeft een Nederlandse kapitein en negentien bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland. (Foto: Havariekommando)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter