Sleepanker voor Theo Jongedijk

477

Bij het afscheid als voorzitter van de stichting Havenman/-vrouw van het Jaar onderscheidde Ronald Paul, operationeel directeur van het Havenbedrijf, Theo Jongedijk met het Sleepanker van het Havenbedrijf Rotterdam. Dat gebeurde donderdagmiddag 17 april op directievaartuig de Nieuwe Maze. Het Sleepanker wordt uitgereikt aan personen die lange tijd op voortvarende wijze een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan het welzijn van de haven.

Sleepanker voor Theo JongedijkTheo Jongedijk was 38 jaar journalist van De Telegraaf. Het grootste gedeelte daarvan versloeg hij als chef van de Rotterdamse redactie en havenjournalist de ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. Daarnaast bekleedde hij diverse bestuursfuncties in de havenpersvereniging Kyoto. Tijdens zijn voorzitterschap hield de persvereniging in 2011 op te bestaan omdat het aantal actieve leden als gevolg van de vergrijzing kleiner was dan ooit tevoren en de instroom van jongeren nauwelijks nog plaatsvond. Mede op initiatief van Theo Jongedijk werd een nieuwe stichting  opgericht waardoor het voortbestaan van de populairste activiteit van de persclub – de verkiezingen van Havenman/-vrouw van het Jaar  werd verzekerd.  Theo Jongedijk was de eerste voorzitter van deze stichting.

Andere journalisten die zijn onderscheiden door het Havenbedrijf zijn Janny Kok en wijlen Pim Korver. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neemeen abonnement op de nieuwsbrief