Sleep voorste deel MOL Comfort breekt

898

De sleep van het voorste deel van het gebroken containerschip MOL Comfort is gebroken. Dat heeft rederij Mitsui O.S.K. Lines (MOL) bekendgemaakt.

De rederii is hard aan het werk om de sleep met drie sleepboten te herstellen. Indien dit voor elkaar is, gaat de reis Alle containers gezonken deel MOL Comfort op de zeebodemverder in west-noordwetselijke richting. Het achterste gedeelte van de MOL Comfort zonk 26 juni.

Breken
De MOL Comfort van Mitsui O.S.K. Lines brak maandag 17 juni op de Indische Oceaan onderweg van Singapore naar Jeddah. Het weer was slecht. Door nog onbekende oorzaak knakte het schip midscheeps en stroomde water binnen. De 26 bemanningsleden, 11 Russen, 1 OekraÔner en 14 Filippijnen, sprongen in de reddingsboten. Ze werden allemaal gered door passerende schepen. Het was volgens de rederij toen onmogelijk nog op eigen kracht verder te varen. (De MOL Comfort heeft een capaciteit van 7.041 teu. Het schip is in 2008 gebouwd en vaart onder de vlag van de Bahamas.

Inspecties
Volgens de rederij is nog onbekend hoe het breken van de MOL Comfort op 17 juni heeft kunnen gebeuren. Om de oorzaak te achterhalen, is Mitsubishi Heavy Industries als de bouwer van het schip aan een onderzoek begonnen. Klassebureau Nippon Kaiji Kyokai, ClassNK gaat samen met de scheepsbouwer de zes zusterschepen inspecteren. Dit zijn de MOL Creation, MOL Charisma, MOL Celebration, MOL Courage, MOL Competence en de MOL Commitment. De inspecties kunnen mogelijk aan het licht brengen wat het breken van de  MOL Comfort heeft veroorzaakt en voorkomen dat opnieuw een van de schepen op zee breekt. (Foto’s: gcaptain/Svend Degn, kapitein mv Torm Thyra)

Meer nieuws over de MOL Comfort